Manon Smit – Regio Midden-Utrecht

Mijn belangrijkste doel als loopbaancoach is mensen nieuw perspectief te geven op hun werk en/of loopbaan door terug te gaan naar de basis: welke talenten en kwaliteiten heb ik, waar krijg ik energie van en wat betekent dit dus voor de keuze in werk/loopbaan. Daarnaast kijk ik ook naar het vraagstuk van de kandidaat vanuit mijn achtergrond als opgeleid opsteller (familieopstellingen) en systemisch coach. Wat speelt mogelijk in de onderstroom en op achtergrond wat de moeite waard is om te onderzoeken. Uitzoomen naar de context, het grotere plaatje.

Verder hou ik van een praktische aanpak in mijn begeleiding, veel oefenen, ervaren, doen en (ont)dekken. Met mijn ervaring als HR professional binnen grote financials en zorgorganisaties ken ik ook de andere kant en dat kan helpend zijn.

 Een gouden tip van Covey, begin met het eind in zicht. Projectie, visualiseren is zo een krachtig instrument, waarbij je je creativiteit gebruikt. Je bent tot veel meer in staat dan je denkt!

Wat staat er op je bucketlist?

Ik ben echt een onwijze koukleum, altijd koude handen en voeten. Toch heb ik mezelf beloofd dat ik nog een keer (binnen nu en 2 jaar) met Wim Hof op tocht mee ga naar bijv. Polen. Mijn mentale en fysieke beperkingen doorbreken, heel eng en spannend om te doen!