Ervaringspagina Nivja

‘Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken’

Nivja uit ’t Gooi heeft een studieachtergrond als interieurspecialist. Creativiteit stroomt door haar aderen. Al van jongs af had ze een potlood of kwast in haar handen om te tekenen of schilderen. Met een diploma voor kleur- en interieurstyliste en decoratief schilder op zak, kwam ze terecht bij Boerhave Medisch Centrum. Bij deze kliniek voor plastische chirurgie heeft ze 6 jaar gewerkt als consulente en klachtenfunctionaris.

Een eigen bedrijf in medisch tatoeëren

Het werken in de kliniek voor plastische chirurgie was toch vooral kantoorwerk. Nivja miste het creatieve aspect. Alles viel op zijn plaats toen ze via haar werk hoorde over medisch tatoeëren. “Het is echter niet gebruikelijk om dit werk in loondienst te doen. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om zzp’er te worden.” De Noord-Hollandse is eigenaresse van Cauvern Aesthetics, een salon die gespecialiseerd is in permanente make-up en medische tatoeage. “Dit voelt als mijn roeping: een beroep met zowel artistieke als medische aspecten, waarin ik al mijn kwaliteiten en passies tot uitdrukking kan brengen.”

Sturing van een coach bij ondernemerschap

Na afronding van de bijhorende opleidingen, is Nivja werkruimte gaan zoeken. “Ik merkte al snel dat er bij het zelfstandig ondernemerschap veel tegelijkertijd op je afkomt.” Om wat sturing te krijgen, in planning, administratie en dergelijke, heeft ze een ondernemingscoach gezocht. Zo kwam ze bij Benjijtoekomstproof uit.

“Het ondernemerschap kan wat onzeker zijn. Je weet niet van tevoren wat je binnenhaalt. Als je met vakantie gaat, word je niet doorbetaald. Het komt op jezelf aan, als je ziek bent of op vakantie. Hier moet je op anticiperen. Het hoort erbij, maar mijn coach heeft handvatten gegeven om hier op een goede manier mee om te gaan. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Het is misschien een cliché, maar daarom niet minder waar.”