Ervaringspagina Wesley

‘Met hulp van de coach in logische volgorde en goed voorbereid van start kunnen gaan met ons eigen bedrijf’

Wesley (40) is geboren en getogen in Ossendrecht. Hij heeft Commerciële Economie gestudeerd aan de Avans Hogeschool in Breda en heeft inmiddels veertien jaar ervaring in de financiële branche. De laatste zeven jaar is hij als hypotheekadviseur werkzaam. Het idee om zelfstandig ondernemer te worden is eigenlijk afkomstig van zijn broer Joery. Hij was namelijk al werkzaam als zzp’er in deze branche.

Broers beginnen samen een bedrijf

“Ik was mijn werk als hypotheekadviseur totaal niet beu, maar dat gold wel voor het loondienstverband bij mijn werkgever en hoe die tegen de werkwijze van het bedrijf aankeek. Mijn broer en ik delen daarin meer dezelfde visie.” Zodoende was de keuze snel gemaakt om hun kracht en kennis te bundelen. “Nu kunnen we de klant bedienen zoals we zelf graag willen. Met onafhankelijk en persoonlijk advies, in begrijpelijke taal en met deskundige antwoorden waar onze klanten echt iets mee kunnen.”

Ondernemingsplan opstellen samen met een coach

De broers hebben eerst onderzocht of een franchiseformule iets voor hen was. Het nadeel van deze ondernemingsvorm is dat het bedrijf dan niet helemaal van jezelf is en je ook niet volledig je eigen visie en missie kunt bepalen. Vervolgens zijn ze met collega-ondernemers gaan praten om te horen waar zij tegenaan liepen en hoe goed het één en ander realiseerbaar is. Hierna hebben ze met de hulp van een coach van Benjijtoekomstproof een ondernemingsplan geschreven om hun visie en missie uit te werken en de doelgroepen te bepalen. Daarnaast hebben we samen met de coach een dynamisch stappenplan opgesteld om in logische volgorde goed voorbereid van start te kunnen gaan.

“Mijn grootste drijfveer was om het samen met mijn broer te gaan doen. We denken hetzelfde over hoe klanten het beste kunnen en willen worden bediend en hoe je daarmee steeds weer het verschil kan maken. We liepen er in het begin tegenaan dat er veel moest worden georganiseerd en geregeld om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de hoofdzaken, in plaats van de bijzaken. Maar met hulp van de coach konden we hier structuur in aanbrengen.”