Ervaringspagina Angelique

Soms is een extra duwtje in de rug ook al voldoende om iemand naar werk te helpen. Dan kan een goed coachgesprek al helpen om achter de belemmerende gedachtes van de deelnemer te komen die in de weg staan om actie te ondernemen naar werk. Zo meldde Angelique zich en vroeg ons om hulp.

Angelique werkt in de schoonmaak op het moment dat ze zich meldde op de Leren en Werken markt. Lieneke van VCP- de Unie neemt contact met haar op om te ontdekken wat wij als Pluspunt Twente voor haar kunnen betekenen.

Angelique heeft vroeger in de kinderopvang gewerkt, maar toen ze kinderen kreeg is ze daarmee gestopt. Toen de kinderen groter werden is ze in de schoonmaak gegaan, alleen had ze altijd het gevoel dat ze meer wilde en meer kon.

In het gesprek met Lieneke blijkt dat ze zichzelf nogal belemmert door te denken dat haar bak met ervaring in de kinderopvang en een diploma van vroeger niet voldoende is voor de diploma-eis die in de vacatures wordt gesteld. Ze twijfelt aan haar eigen kennen en kunnen. Lieneke motiveert haar om contact te zoeken met wat organisaties. Ze is met een dosis extra zelfvertrouwen op pad gegaan en kreeg bij het eerste gesprek meteen een baan aangeboden. Angelique werkt nu bij een Twentse kinderopvang en haar ervaring komt weer goed van pas!

Lieneke: ‘het is bijzonder om te zien dat je als coach soms met één gesprek mensen weer terug kunt brengen naar de kern, een gesprek dat over jou gaat. Solliciteren en weten wat je wilt en kunt is eenzaam en doen mensen veelal alleen. Wij zien als coach dat we mensen op het goede spoor kunnen zetten en even die steun kunnen zijn in de wereld van solliciteren. Daar doen we het voor!’

‘Angelique is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij ons bekend.’