Ervaringspagina Tiny

‘Dankzij je coach weer aan de slag’

Tiny Bakker uit Almere runt een succesvol taxibedrijf Female Taxi Drivers als corona roet in het eten gooit. Het werk én haar inkomstenbron komen stil te liggen. Dankzij RMT Flevoland kon zij aan de slag als doktersassistente. Tijdens haar zoektocht naar een nieuwe baan komt ze terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam Flevoland (RMT Flevoland). Inmiddels is ze omgeschoold tot doktersassistente en klaar om weer aan de slag te gaan.

Tijdelijk werk

Als haar werk als taxichauffeur stil komt te vallen gaat Tiny op zoek naar iets anders. Met een verleden in de zorg en als leidinggevende in de logistieke sector komt ze uit bij de GGD. Hier start ze in april 2021 als prikker, voorbereider én omloper. Tiny heeft het hier naar haar zin, maar met het einde van de pandemie in zicht lopen de werkuren terug.

Een loopbaancoach

Tiny besluit dat ze een andere baan wil – eentje met meer zekerheid. Maar hoe en waar moest ze deze vinden? Met deze vraag klopte Tiny aan bij het RMT die voor Tiny aan de slag ging. Het RMT helpt en begeleidt mensen die met een werkvraagstuk zitten. Dit doen zij door middel van loopbaanbegeleiding en coaching. Samen met een coach kijk je dan naar wat je allemaal kan en welke banen hierbij aansluiten. Ook kan een coach je helpen met het krijgen van zo’n baan. Door te kijken naar welke omscholing je nodig hebt bijvoorbeeld. Of door je te helpen met het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Tiny komt terecht bij Karin Frensch. Samen met Karin kijkt ze naar haar werkverleden. Waar is ze goed in, en waar liggen nu de kansen? Dankzij haar ondernemersgeest is de richting snel gevonden. Eentje die aansluit bij wie ze is, wat ze goed kan én waar in de toekomst genoeg werk in te vinden is.

Omscholing en een snuffelstage

Het wordt een functie in de zorg als doktersassistente – Tiny heeft hier al ervaring mee en ze komt zelf met het idee van een opfriscursus voor deze functie. Zo’n opfriscursus is bedoeld voor herintredende doktersassistenten en overstappende verpleegkundigen. Karin regelt de gesprekken bij zorgopleider stichting DOKh. Dankzij de korte lijnen tussen de verschillende instanties kan Tiny snel starten. Ook solliciteert ze bij Saltro voor het opdoen van praktijkervaring.

Nieuwe kansen

Inmiddels heeft Tiny de opleiding met succes afgerond en is zij nu in loondienst bij Saltro. En daar is zij haar coach dankbaar voor. Een succesvol traject dus, en niet alleen voor Tiny. Want ook haar partner Yael heeft mede dankzij het RMT een nieuwe baan als incassomedewerker gevonden.

Gratis hulp door heel Nederland

Wil jij net als Tiny weer aan de slag maar weet je niet zo goed hoe? Of ben je toe aan wat anders? Ontdek dan samen met jouw coach wat er allemaal mogelijk is. Lees meer of meld je gelijk aan bij Toekomstproof.