Testpakket

Testpakket (NL of EN)

Persoonlijkheid
Met de Persoonlijkheid-test krijg je inzicht in het basisprofiel van mensen. Essentieel bij selectie, ontwikkeling, loopbaanoriëntatie en talentmanagement. Persoonlijkheid is ontwikkeld op basis van de Big Five-theorie, verfijnd met het AB5C-model van Hofstee, en heeft een zeer positieve beoordeling door de onafhankelijke COTAN.
Duur: circa 20 minuten.

Drijfveren
Drijfveren zijn behoeftes die aanzetten tot actie. Het is belangrijk dat je mensen stil laat staan bij wat hen motiveert in het werk. De Drijfveren-test is gebaseerd op de theorie van McClelland. Met Drijfveren koppel je wat belangrijk is voor mensen aan het werk en de werkomgeving die bij mensen past.
Duur: circa 15 minuten.

Interesses – Werkgebieden & Werksoorten (beschikbaar in NL test)
Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie? In welke branche vind je werk dat het meest aansluit bij je wensen? Met de interessevragenlijsten Werkgebieden & Werksoorten geef je antwoord op dergelijke vragen. Met Werksoorten onderzoek je het type werk waarin je interesse hebt. Wat voor taken vind je leuk, en welke minder? Werkgebieden geeft je inzicht in de branches waarin je interesse hebt. Ook is er een directe online koppeling met de Arbeidsmarktverkenner mogelijk.
Duur: circa 15-20 minuten.

 

Rollen – Werkstijlen (beschikbaar in EN test):
Rollen geeft je inzicht in de werkstijl die bij mensen past in de samenwerking met anderen en welke juist niet. De vragenlijst is gebaseerd op verschillende wetenschappelijke modellen en sluit aan bij meer flexibele manieren van organiseren. Zo kun je op een goede manier teams samenstellen en een goede match maken met de kwaliteiten van mensen en het werk dat er ligt. Met Rollen breng je 9 rollen in kaart. Daarbij wordt aangegeven welke werkzaamheden goed bij de twee best passende rollen passen, waar tegen aan kan worden gelopen en wat de minst passende rollen zijn. De resultaten heb je een goede basis voor het verdiepen en versterken van de manier waarop mensen effectief zijn in de samenwerking en zo goed mogelijk tot hun recht komen.
Duur: circa 15 min.

APQ – Vergroot je inzetbaarheid
Het APQ-programma is het meest ingezette instrument op het gebied van arbeidsmarktwaarde. Wat zijn je mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Hoe lang duurt het als je een andere baan zou moeten vinden? Wat kun je doen om je positie te verbeteren? Hoe maak je zelf slimme keuzes in je loopbaan? Dit zijn vragen waar het APQ antwoord op geeft. Op basis van grote actuele datasets combineert het programma informatie over de arbeidsmarkt met inzicht in je persoonlijke situatie en kansen. De uitkomsten ondersteunen mensen in het vergroten van hun duurzame inzetbaarheid. Ook geven ze concrete handvatten om zelfstandig aan de slag te gaan met hun loopbaan.
Duur: circa 30 minuten.

Learning Agility – Omgaan met veranderingen
Met Learning Agility krijg je inzicht in hoe wendbaar mensen zijn. Iedereen wordt, zowel in werk als privéleven, voortdurend geconfronteerd met veranderingen. Sommige mensen vinden dat vervelend, anderen kun je geen groter plezier doen. Zelfkennis op dit gebied helpt goed om te gaan met veranderingen. In 10 minuten weet je hoe wendbaar je bent. Je krijgt inzicht in 7 aspecten:

  • Zelfreflectie
  • Optimisme
  • Geloof in eigen kunnen
  • Openstaan voor anderen
  • Openstaan voor veranderingen
  • Gevoel van controle

Het rapport biedt inzicht in je wendbaarheid en mogelijke valkuilen, en geeft je ook praktische tips hoe hier mee om te gaan.
Duur: circa 10 minuten.

Arbeidsmarktverkenner
Met de Arbeidsmarktverkenner geef je mensen direct unieke toegang tot een uitgebreide bron aan arbeidsmarktinformatie, waaronder alle actuele vacatures en beroepen van Nederland. Met de Arbeidsmarktverkenner beschik je over een zeer innovatieve match tussen je profiel, beroepen en actuele vacatures. Een match op zowel harde als zachte kenmerken. De Arbeidsmarktverkenner biedt als enige in Nederland een visuele beroepen- en vacaturekaart. Op deze kaart vind je alle beroepen van Nederland.
Duur: circa 30 minuten.